Získej nejen výuční list...
- Carvingový kurz – vyřezávání květinových motivů z ovoce a zeleniny, příprava dekorací slavnostních tabulí
- Baristický kurz – základní techniky přípravy různých druhů kávy
- Barmanský kurz – příprava míchaných alkoholických i nealkoholických nápojů
- Účast v regionálních a republikových soutěžích, např. O pohár Blanických rytířů ve Vlašimi, Gastronomické slavnosti M. D. Retigové v Litomyšli, Mistrovství ČR v přípravě bramborového salátu v Mratíně, Gastro Hradec v Hradci Králové, Czech Carving Cup v Hradci Králové, Melounový šampionát a další
| Prezentace oboru |
| Prohlídka budovy na ulici Vysokomýtská |
| Název oboru | Kuchař-číšník |
|---|---|
| Kód oboru | 65-51-H/01 |
| Délka a forma | tříleté denní studium |
| Zakončení | výuční list |
| Přihláška | do 20. února |
| Přijímací řízení | dle výsledků předchozího vzdělání |
| Místo výuky | Vysokomýtská 1206, Choceň |
| Učební plán | (PDF dokument ke stažení) |
Co budeš studovat?
- přípravu běžných i náročných jídel
- základní techniky obsluhy
- úpravu jídel a nápojů k podávání
- správnou výživu
- hodnocení kvality surovin
- technologii zpracování
- používání vhodných ingrediencí
- 2 cizí jazyky
Jaké máš možnosti po vyučení?

- zaměstnání na pozici kuchař nebo číšník v restauraci nebo hotelu
- zaměstnání v příbuzných výrobních provozech, např. lahůdkářských provozovnách
- samostatné podnikání v pohostinství a organizování gastronomických akcí
- studium na odborné SŠ
Aktivity konané během studia:

- adaptační kurz
- odborné exkurze
- návštěva výstav a veletrhů zaměřených na gastronomii
