Získej nejen výuční list...
- Carvingový kurz – ozdobné vyřezávání květinových motivů z ovoce a zeleniny, příprava dekorací slavnostních tabulí
- Baristický kurz – základní techniky přípravy různých druhů kávy
- Barmanský kurz – příprava míchaných alkoholických a nealkoholických nápojů
- Účast v regionálních a republikových soutěžích – Kouzlení z perníku, O pohár Blanických rytířů, Czech Carving Cup, Gastro Hradec, Melounový šampionát, Dýňový šampionát a další
| Prezentace oboru |
| Prohlídka budovy na ulici Vysokomýtská |
| Název oboru | Cukrář |
|---|---|
| Kód oboru | 29-54-H/01 |
| Délka a forma | tříleté denní studium |
| Zakončení | výuční list |
| Přihláška | do 20. února |
| Přijímací řízení | dle výsledků předchozího vzdělání |
| Místo výuky | Vysokomýtská 1206, Choceň |
| Učební plán | (PDF dokument ke stažení) |
Co budeš studovat?
- výrobu cukrářských produktů
- výrobu restauračních moučníků
- zdobení dortů a zákusků
- balení a expedici hotových výrobků
- hodnocení kvality surovin
- technologii výroby
- používání vhodných surovin
- stroje a zařízení pro výrobu
Jaké máš možnosti po vyučení?

- zaměstnání na pozici cukrář
- zaměstnání v příbuzných výrobních provozech, např. pekárny
- samostatné podnikání v cukrářské výrobě
- studium na odborné SŠ
Aktivity konané během studia:

- adaptační kurz
- odborné exkurze
- návštěva výstav a veletrhů zaměřených na gastronomii
