Cukrář

Získejte nejen výuční list...

  • Carvingový kurz – vyřezávání květinových motivů z ovoce a zeleniny, melounů, dýní a trojrozměrných obrazců
  •  Baristický kurz – teoretické i praktické seznámení s filozofií kávy, základní techniky přípravy různých druhů kávy
  •  Barmanský kurz – seznámení s nápojovou gastronomií a příprava míchaných alkoholických i nealkoholických nápojů
  • Umístění na prvních třech pozicích v regionálních a republikových soutěžích, např. Kouzlení z perníku v Nové Pace, O pohár Blanických rytířů ve Vlašimi, Czech Carving Cup v Hradci Králové, Gastro Hradec v Hradci Králové, Melounový šampionát v Třebíči, Dýňový šampionát v Českých Budějovicích, Gastrodny Velké Meziříčí
Název oboru Cukrář
Kód oboru 29-54-H/01
Délka a forma tříleté denní studium
Zakončení výuční list
Přihláška do 1. března 2018
Přijímací řízení dle výsledků předchozího vzdělání
Místo výuky Vysokomýtská 1206, Choceň
Učební plán (PDF dokument ke stažení)

Jaké je uplatnění?

Absolvent se uplatní při výkonu povolání cukrář, zejména v pozici zaměstnance v cukrárenských provozech a v malých výrobnách včetně hotelových, při prodeji cukrářských výrobků a v příbuzných výrobních provozech pekárenských, pečivárenských a cukrovinkářských.

Proč právě tento obor?

Absolvent je připraven zejména na ruční výrobu cukrářských výrobků, restauračních moučníků a zmrzlin se zaměřením na zpracování těst, tvarování a zhotovování cukrářských polotovarů, korpusů, náplní, polev, dokončovací práce, zdobení, skladování, balení a expedici hotových výrobků, hodnocení jakosti surovin i finálních výrobků.

Nosnými předměty jsou suroviny, stroje a zařízení, technologie a odborný výcvik.

Absolvent dokáže zpracovávat základní suroviny, směsi, zlepšující prostředky a přísady pro výrobu cukrářských výrobků. Zvládne řídit technologické postupy při výrobě, dodržovat hygienická pravidla, zná obsluhu, základní seřízení a údržbu strojů a zařízení v cukrářské výrobě.

A ještě ...

adaptační kurz, exkurze a výstavy zaměřené na gastronomii a cukrářství,…