Cukrář

Získej nejen výuční list...

  • Carvingový kurz – ozdobné vyřezávání květinových motivů z ovoce a zeleniny, příprava dekorací slavnostních tabulí
  • Baristický kurz – základní techniky přípravy různých druhů kávy
  • Barmanský kurz – příprava míchaných alkoholických a nealkoholických nápojů
  • Účast v regionálních a republikových soutěžích – Kouzlení z perníku, O pohár Blanických rytířů, Czech Carving Cup, Gastro Hradec, Melounový šampionát, Dýňový šampionát a další
  Prezentace oboru
  Prohlídka budovy na ulici Vysokomýtská
Název oboru Cukrář
Kód oboru 29-54-H/01
Délka a forma tříleté denní studium
Zakončení výuční list
Přihláška do 1. března
Přijímací řízení dle výsledků předchozího vzdělání
Místo výuky Vysokomýtská 1206, Choceň
Učební plán (PDF dokument ke stažení)

Co budeš studovat?

  • výrobu cukrářských produktů
  • výrobu restauračních moučníků
  • zdobení dortů a zákusků
  • balení a expedici hotových výrobků
  • hodnocení kvality surovin
  • technologii výroby
  • používání vhodných surovin
  • stroje a zařízení pro výrobu

Jaké máš možnosti po vyučení?

  • zaměstnání na pozici cukrář
  • zaměstnání v příbuzných výrobních provozech, např. pekárny
  • samostatné podnikání v cukrářské výrobě
  • studium na odborné SŠ

Aktivity konané během studia:

  • adaptační kurz
  • odborné exkurze
  • návštěva výstav a veletrhů zaměřených na gastronomii