Získejte nejen výuční list...
- Carvingový kurz – vyřezávání květinových motivů z ovoce a zeleniny, melounů, dýní a trojrozměrných obrazců
- Baristický kurz – teoretické i praktické seznámení s filozofií kávy, základní techniky přípravy různých druhů kávy
- Kurz studené kuchyně – praktické dovednosti z oblasti přípravy pokrmů studené kuchyně, dekorování výrobků, aranžování studených mís
Prohlédněte si tady prezentaci oboru… |
Prohlédněte si tady budovu na ulici Vysokomýtská… |
Název oboru | Prodavač-výroba a prodej lahůdek |
---|---|
Kód oboru | 66-51-H/01 |
Délka a forma | tříleté denní studium |
Zakončení | výuční list |
Přihláška | do 1. března |
Přijímací řízení | dle výsledků předchozího vzdělání |
Místo výuky | Vysokomýtská 1206 |
Učební plán | (PDF dokument ke stažení) |
Jaké je uplatnění?
Absolvent se uplatní ve velkých, středně velkých i malých obchodních firmách, ale i v rámci samostatné podnikatelské činnosti v oblasti obchodu a e-shopů. Prodavač je kvalifikovaný pracovník, který vykonává příslušné obchodně provozní činnosti v prodejnách rychlého občerstvení, mléčných jídelnách, v gastronomických provozovnách, na veletrzích a prodejních výstavách.
Proč právě tento obor?
Absolvent je připraven samostatně provádět odborné činnosti prodeje lahůdkářského sortimentu v obchodních řetězcích, provádět základní úpravy při zpracování potravin, připravovat základní i doplňkový sortiment lahůdkářských výrobků, připravovat různé druhy nápojů, volit vhodné technologické postupy přípravy s ohledem na zdraví spotřebitelů a zásady racionální výživy, sestavovat kalkulace, uchovávat a skladovat lahůdkářské výrobky, připravovat a prezentovat nabídku lahůdkářských výrobků, realizovat požadavky zákazníků.
Nosnými předměty jsou psychologie prodeje, obchodní provoz, zbožíznalství, technologie a odborný výcvik.
A ještě ...
adaptační kurz, exkurze a výstavy zaměřené na gastronomii,…