Třetí místo na Gastronomických slavnostech v Litomyšli

Žáci 1. ročníku Veronika Štěpánková a Lukáš Badač z oboru vzdělání Kuchař – číšník se v sobotu 18. května 2019 zúčastnili v rámci Gastronomických slavností M. D. Rettigové v Litomyšli soutěžní přehlídky gastronomických škol s tématem „Zvěřina (hřbet)“.

Soutěžním úkolem bylo připravit v časovém limitu 50 minut 4 porce teplého pokrmu, kde hlavní složkou bylo tepelně upravené maso ze zvěřiny. Pokrm musel být inspirovaný kuchařským uměním legendy české kuchyně Magdaleny Dobromily Rettigové.

Veronika a Lukáš soutěžili s pokrmem „Pečený jelení hřbet, houbové ragú, bramborový trojhránek s dýňovým pyré, hruška pošírovaná v červeném víně s kousky švestek“.

Soutěžící hodnotila odborná porota, ve které byli zastoupeni členové Asociace kuchařů a cukrářů ČR a další odborníci v oboru gastronomie.

V letošním roce se nám podařilo obhájit 3. místo.

Gratulujeme k umístění. Poděkování patří i paní učitelce odborného výcviku Pavlíně Šedové za přípravu a inspiraci žáků.

Zároveň jsme naši školu prezentovali v prodejním stánku, kde žákyně oboru Prodavač prodávaly zákusky a dorty vyrobené od našich cukrářů.

Ing. Marie Michálková

« zpět na výpis událostí

Potřebujete poradit?

Kontaktujte nás

Kde nás najdete?

Zobrazit na mapě