Mistrovství ČR v přípravě bramborového salátu

2. prosince 2017 proběhlo ve středočeském Mratíně Mistrovství ČR v přípravě bramborového salátu –   Vitana Majonéza Cup 2017.

Za naší školu se zúčastnil tříčlenný tým (KU1 – Iva Bartáková, Helena Horváthová, Filip Horníček), který získal 10. místo z 23 soutěžících týmů.

V hodnotitelské porotě vždy předsedá mediálně známá osobnost a tentokrát to byla Markéta Hrubešová.

Podmínkou bylo připravit na místě za 60 minut 2 kg bramborového salátu podle vlastní receptury.

A jaká byla naše receptura?

1 200 g  brambory
100 g  cibule
2 ks lahůdková cibulka
1 sklenička sterilovaná zelenina Moravanka
300 g  majonéza
1 lžíce  hořčice
3 ks vejce
100 g  zakysaná smetana
1 lžíce  worchesterová omáčka
pepř, sůl
pažitka

Ing. Marie Michálková

« zpět na výpis událostí

Potřebujete poradit?

Kontaktujte nás

Kde nás najdete?

Zobrazit na mapě