Degustace vína v KU3

Ve čtvrtek 6. února 2020 v hodině stolničení, potraviny a výživa, měla třída KU3 možnost se seznámit se someliérkou paní Tománkovou a její prací. Nejprve nám řekla něco o pěstování révy, druzích a donesla oranžové víno.

Oranžové víno je termín, který se používá pro vína vyráběná starobylými technologiemi. Výroba oranžových vín v hliněných nádobách (kvevrech). Podrcené hrozny se uzavřou do těchto nádoba a celý proces výroby probíhá samovolně bez zásahu člověka.

Názorně nám ukázala jak se provádí degustace vína. Žáci pak měli vyhodnotit chuť a vůni, což byl pro některé oříšek.

Na oranžové víno si musíte zvyknout kvůli tříslovinám, intenzivní chuti a vůni. Místo jiskrné svěžesti se připravte na byliny, koření a podzimní zadumaný les.

Oranžové víno vás možná zaskočí, ale zážitek to bude v každém případě. Jen prosím nezapomeňte svou láhev oranžového nechat dobře vydýchat.

Pak následovala diskuse. Bylo to velmi poučné a zajímavé.

Ing. Milena Dušková

« zpět na výpis událostí

Potřebujete poradit?

Kontaktujte nás

Kde nás najdete?

Zobrazit na mapě