Den Pardubického kraje

V pátek 10. června jsme se vydali do Pardubic na Den Pardubického kraje. Společně s námi jela Ing. Lucie Černá a Mgr. Václava Půlpánová. Všichni jsme se setkali v 9 hodin na hlavním vlakovém nádraží v Pardubicích.

Naše první kroky vedly na Pardubický zámek kde probíhala výstava Lidé od vedle. Kvůli velkému zájmu ostatních škol jsme se na prohlídku bohužel nedostali všichni. Půlka třídy se proto rozhodla, že vystoupá na zámeckou věž a podívají se na Pardubice z výšky.

Okolo půl 11 jsme odcházeli směrem ke Krajskému úřadu, kde jsme měli objednanou komentovanou prohlídku na necelou hodinu. Prohlídka začala tím, že jsme se šli podívat do zasedací místnosti, kde nám byla promítnuta prezentace a my jsme měli možnost si zopakovat základní informace především o Pardubickém kraji. Dále jsme pokračovali prohlídkou Krajského úřadu a měli jsme možnost vidět probíhající jednání z balkonu. Tato část byla velmi zajímavá a určitě přínosná zkušenost do života. Pak už jen následoval výhled na náměstí Republiky a prostor na naše dotazy.

Zhruba ve 12 hodin jsme opouštěli budovu a tím byl náš výlet u konce, pak už bylo na každém, co se zbytkem času udělá. Výlet se povedl, nachodili jsme krásných 8 km a počasí nám také přálo. Tím děkuji za celou třídu VS1 a těšíme se na další společné zážitky!

Lucie Majtnerová VS1

« zpět na výpis událostí

Potřebujete poradit?

Kontaktujte nás

Kde nás najdete?

Zobrazit na mapě