2. a 3. místo na gastronomické soutěži „O bramborovou pochoutku Vysočiny“

V pátek 21. října 2016 proběhl na Obchodní akademii a Hotelové škole Havlíčkův Brod devátý ročník soutěže „O bramborovou pochoutku Vysočiny“, kterou připravila škola ve spolupráci s Českým bramborářským svazem.

Naši školu reprezentovalo dvoučlenné družstvo z KU2 – Blanka Provazníková a Dominik Matějka.

Soutěž měla tři části. Nejprve si soutěžící vyzkoušeli svoji zručnost – v daném časovém limitu měli oloupat co největší množství brambor a z nich poté nakrájet hranolky. V další části Dominik připravoval bramborovou polévku a Blanka přílohový bramborový salát.

Každou ze soutěžních disciplín posuzovala odborná komise složená z odborníků z praxe, kteří hodnotili především vzhled, vůni a chuť jednotlivých pokrmů.

Na závěr bylo vyhlášení výsledků. V kategorii „Bramborový salát“ se umístila Blanka Provazníková na 2. místě. A v kategorii „Bramborová polévka“ se umístil Dominik Matějka na 3. místě.

Žákům a paní učitelkám odborného výcviku za jejich práci děkuji a gratuluji.

Ing. Marie Michálková

« zpět na výpis událostí

Potřebujete poradit?

Kontaktujte nás

Kde nás najdete?

Zobrazit na mapě